Gezondere sportomgeving

Sportief het lekkerst!

Na een goede training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten natuurlijk en voor ieder wat wils! Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines gezonder te maken.

Team:Fit is een landelijk initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). JOGG vindt dat ieder kind recht heeft op een gezonde toekomst en dat begint bij de omgeving. Sportverenigingen zijn daar een onderdeel van. Team:Fit wordt gesubsidieerd vanuit het ministerie van Volksgezondheid en de Team:Fit coach kan daardoor kosteloos verenigingen en sportlocaties begeleiden in hun weg naar een gezondere sportomgeving.

De Team:Fit coaches adviseren op de thema’s voeding, roken en alcohol. Zij werken hiervoor samen met o.a. het Voedingscentrum (Richtlijn Gezondere Eetomgevingen), ANR (Alliantie Nederland Rookvrij), het NOC*NSF en diverse sportbonden.

Team:Fit coaches weten wat er speelt binnen verenigingen, welke uitdagingen er liggen en hoe daarmee om te gaan. Samen met de Team:Fit coach bepaalt de vereniging welke ‘Challenges’ de vereniging aan gaat. Er wordt een team samengesteld binnen de vereniging die enthousiast aan de slag gaat met het creëren van een gezondere sportomgeving. Vaak maken kleine veranderingen al een groot verschil. Bijvoorbeeld door de gezondere producten in de kantine beter in het zicht te leggen of de ongezonde producten iets duurder te maken.

SV Vers
In samenwerking met NOC*NSF en sportbonden zijn er modelkantines opgericht onder de noemer SV Vers (Sport Vereniging Vers). Onze Team:Fit coaches begeleiden verenigingen bij het toepassen van onderwerpen uit het Preventieakkoord (roken, alcohol en het tegengaan van obesitas). Het traject bestaat uit wekelijkse coaching door Team:Fit.

Voor meer informatie en de aanmeldingsprocedure kun je terecht op teamfit.nl

Heb je een vraag of opmerking, laat het ons middels dit formulier weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Privacy

Vulcanusweg 263C,
2624 AV, Delft

015 241 11 51

info@sportiefbesteedgroep.nl

Over Sportief Besteed Groep

Klik op de knop hieronder en bekijk de mogelijkheden

Blijf op de hoogte:

Bedrijfsgegevens

Sportief Besteed Groep
Vulcanusweg 263C
2624 AV Delft

KvK: 56815867
Rek: NL94 RABO 0178 0536 00
BTW: NL8523.15.089.B.01

Social Media