Uitgelicht: accounthouder Sharida Imamdi


Wie ben je en wat is je functie?

Ik ben Sharida Imamdi, maar de meeste mensen kennen mij als Shé. Ik ben sinds 2014 onderdeel van Sportief Besteed Groep. De afgelopen jaren hield ik me bezig met het managen van verschillende (gezondheids)projecten en het aanvragen van subsidies. Het schrijfproces is mij bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf. Bij een van mijn eerste Sportimpuls aanvragen had ik meteen een score van 100%. Ik dacht ‘wauw, ik heb mijn talent gevonden, hoe tof’. Hierna ben ik mij steeds meer gaan richten op het schrijven van plannen. Ik merkte dat ik dat goed kan. Ik werk graag in de avonden en nachten, zeker met al dat schrijfwerk. Ik word het meest creatief als een deadline nadert, dan begint het bij mij te borrelen en kan ik zomaar dagen en nachten lang achter elkaar doorwerken zonder gestoord te willen worden. Daar krijg ik energie van, en vind ik een leuke manier van werken.

Wat heb je hiervoor gedaan en hoe ben je bij Sportief Besteed Groep terechtgekomen?

Ik ben oorspronkelijk kinderdiëtist en heb sinds 2010 een praktijk in Den Haag. In het begin vond ik de cliëntbehandelingen en individuele gesprekken leuk en bijzonder. Na jarenlang gesprekken voeren op mijn praktijk en sporadisch workshops verzorgen, wilde ik meer. Via een voormalig collega ben ik in 2014 bij Sportief Besteed Groep terechtgekomen. De koppeling naar mijn vakgebied lag toentertijd in de uitvoering van Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht. Hier had ik te maken met gezondheid, ondergewicht en overgewicht. Omdat ik veel meer energie haalde uit het werken met grote groepen heb ik mijn voedingsactiviteiten toen op een lager pitje gezet. Ik merkte namelijk dat één-op-één wel leuk is, maar impact maken op grotere schaal nog veel leuker is. Door onze projecten zijn honderden mensen in beweging gekomen en hebben zij hun gedrag veranderd. Dat is iets anders dan de één-op-één gedragsverandering die ik teweeg bracht in mijn praktijk.

Wat motiveert jou om voor Sportief Besteed Groep te werken?

Het voornaamste is het van betekenis zijn voor anderen. Die kans kreeg ik bij Sportief Besteed Groep. Daarnaast heb ik bij Sportief Besteed Groep veel vrijheid en ruimte gekregen om mijn talenten te ontdekken en te ontwikkelen. En natuurlijk mijn lieve collega’s. Omdat ik zelf enthousiast van aard ben en dit terugvind in mijn vaak nog jongere en enthousiaste collega’s, begeef ik me in een heerlijke werkomgeving.

Wat is volgens jou kenmerkend aan een medewerker van Sportief Besteed Groep?

Ik denk toch wel het ruimdenkende, creatieve, hardwerkende, loyale maar vooral vriendelijke. Mijn SBG-collega’s zijn dat type mensen. Werken bij Sportief Besteed Groep betekent kennis hebben van de sport- en maatschappelijke sector en het sociaal domein. Kunnen samenwerken met organisaties, communicatief vaardig zijn, de mensen kunnen aanvoelen, je verhaal goed kunnen vertellen. En sterk in je schoenen staan is ook belangrijk. De partners waar ik mee schakel zijn niet altijd de makkelijkste mensen. Voor mijn functie heb je deze competenties wel nodig. En creativiteit! Je kunt bijvoorbeeld iets willen met de doelgroep jongeren, maar wat dan, en hoe dan? Creatief denken, ideeën opdoen, info ophalen en dit gieten in een sterk plan zijn ingrediënten die nodig zijn om je droom of plan te verwezenlijken. Deze competenties hebben gemaakt dat ik met Maatschappelijke Diensttijd (MDT), een van de grotere programma’s van Sportief Besteed Groep, jarenlang bezig kan blijven.

Wat was je allerleukste werkdag ooit? Waarom die dag? Of iets wat je bij is gebleven?

Dat zijn meerdere momenten eigenlijk, die elke keer weer hetzelfde blije gevoel gaven; een subsidieaanvraag gehonoreerd krijgen. Het mooiste moment was dat Luthmarnick (directeur-bestuurder Sportief Besteed Groep) een keer naar me toe rende en me een stevige knuffel gaf. Hij riep: “Jaaaa, het is je gewoon weer gelukt hè, MDT is goedgekeurd hoor!” Ik dacht, nee…echt? Dat blijft mij het meeste bij. Elke keer die overwinning en dat gelukgevoel van: ‘Yes, we kunnen door, we kunnen mensen aan het werk helpen, we kunnen impact maken’.

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd bij deze werkgever?

De talenten die ik heb kunnen ontdekken, namelijk dat ik een schrijverstalent heb. Voor Sportief Besteed Groep heb ik dat nooit geweten. Er gebeurt iets in mijn hoofd, dat neemt vormen aan, langzaam door bouwen en dat op papier krijgen. Dat kan ik veel beter dan een verhaal vertellen eigenlijk. Ik vind het een stuk lastiger om mijn kennis over te brengen en de juiste woorden te vinden. Maar als ik het op papier moet zetten, kan ik er nog even op kauwen. Een workshop geven lukt me wel, maar als ik mensen op het podium zie staan met een hele natuurlijke flow die hun verhaal doen, dan denk ik wel eens, dat wil ik ook kunnen!

Waarom raad je Sportief Besteed Groep aan bij een potentiële sollicitant?

De diversiteit aan functies en werkzaamheden. De kans om jezelf te ontwikkelen, jezelf naar een hoger plan te tillen. Gezellige collega’s, goed werkgeverschap, managers die mensgericht leidinggeven. Dat maakt Sportief Besteed Groep een toporganisatie.

Wil je nog iets zeggen tegen een potentiële sollicitant zeggen?

Wees jezelf te allen tijde. Als het nu niet lukt, dan is er vast iets anders dat op je pad komt. Gun jezelf die kans!